Zwerfboekerijkastjes

Zwerfboekerij De Laar is een initiatief in De Laar waarbij wijkbewoners gratis boeken kunnen meenemen uit openbare boekenkasten. Het principe is heel eenvoudig: u kiest een boek uit dat u leuk of interessant vindt en u laat een boek dat u kunt missen, achter voor een ander. U kunt de Zwerfboekerij dus zo vaak gebruiken als u wilt, zolang u steeds een ander boek terugzet.

‘Het idee van de Zwerfboekerij past uitstekend in de huidige trend van delen is het nieuwe hebben’, zegt Eef van der Vliet uit de Deurnestraat in De Laar-West. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit een leuke en laagdrempelige manier is om zowel geoefende lezers, als mensen die weinig lezen iets extra’s te bieden.’

Waar staan/hangen de boekenkasten? Op welke lokaties? 

Bij de ingang van het Activiteitencentrum de Laar Siza - Lieshoutstraat 104;

Aan de zijkant van Boerderij de Kroon - Randweg 2; 

Bredeschool de Laar-West - Brabantweg 105; 

Deurnestraat 135 en:

Oudenboschstraat 75.

Zodra er meerdere boekenkasten staan in uw wijk dan maken we dat bekend op de website!  

Meer weten of zelf een boekenkast plaatsen? Bel dan met Eef van der Vliet via (026) 381 11 95 

U kunt de ontwikkelingen ook volgen op Faceboek!

PS. Het gaat vooral om het boeken ruilen, dus een boek van uzelf voor eentje in de kast. Iedereen heeft wel boeken die niet meer gelezen worden. Die zijn dan goedkoop te ruilen tegen andere boeken. En zo kan je voor bijna niks allerlei boeken uitproberen. Er zijn altijd wel verrassingen te vinden in die kastjes. Veel leesplezier gewenst!