Vrijwilligers gezocht voor boerderijwinkel

Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem-Noord) en Stadsboerderij de Korenmaat (Arnhem-Zuid) zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de boerderijwinkel te werken. Op de stadsboerderijen kunnen bezoekers van alles ontdekken over een biologische boerderij en de herkomst van ons eten. De boerderijwinkels vormen in die beleving een belangrijke schakel.

Met  seizoensproducten van eigen land en uit de streek, evenals diverse educatieve (cadeau)artikelen, komt het verhaal hier écht tot leven. Heb jij affiniteit met lokaal voedsel en duurzaam leven? Wij heten je van harte welkom in ons team!

Fijne collega's en een relaxte sfeer vlakbij huis

Vrijwilligers runnen de boerderijwinkels van Natuurcentrum Arnhem. Als vrijwilliger in de winkel ben je hét aanspreekpunt voor bezoekers van de stadsboerderij. Naast bezoekers lopen ook collega’s van de boerderij regelmatig binnen in de winkel, bijvoorbeeld om de verse eieren te brengen. Een levendige werkplek dus.

Loekie Langendoen is vanaf de opening van de boerderijwinkel bij Stadsboerderij de Korenmaat (juni 2020) werkzaam in de winkel. “Het is heel leuk om in de winkel te werken en je inzet wordt hier door iedereen enorm gewaardeerd”, aldus Loekie. 

Producten met een verhaal

De vrijwilligers in de winkel zijn van alle markten thuis. Zij zorgen voor de verkoop van de producten, zorgen ervoor dat de winkel er netjes uitziet en geven informatie over de producten. Want elk product in de winkel heeft een verhaal: bijvoorbeeld waar het vandaan komt, de (biologische) manier van telen, het maatschappelijk doel of wat je ervan kan leren.

“Ik ben al jarenlang bezig om mensen te stimuleren om van dichterbij te eten. Hier in de winkel kan ik vertellen hoe geweldig leuk en lekker dat is. Al die fantastische producten met een verhaal, dat vertel ik graag”, aldus Loekie. 

Bekijk de website www.natuurcentrumarnhem.nl/boerderijwinkels voor meer informatie of om te reageren op de vacature.

Zie ook: www.natuurcentrumarnhem.nl/locaties/stadsboerderij-de-korenmaat/