Vrijdag 16 februari a.s. textielinzameling

Vrijdag 16 februari a.s. is er weer een huis-aan-huis inzameling van textiel. U kunt uw gebruikte kleding vóór 9.00 uur in de speciale textielzak aan de straat zetten. Kringloopbedrijf 2Switch haalt de zakken op. Wat kunt u meegeven? Kleren, schoenen (in paren samengebonden) en lappen stof zoals lakens, dekens, handdoeken en gordijnen.

Wat u niet mee mag geven, is zwaar vervuilde kleding en vloerbedekking. Vuile kleren horen bij het restafval. Vloerbedekking hoort bij het grofvuil. Op www.arnhem.nl/afval onder het afval ABC kunt u lezen wat er precies wel en wat er niet in de textielzak mag.

Wat gebeurt er met het textiel?
Zo’n 75.000 kilo wordt jaarlijks verkocht via de winkels van 2Switch. Het textiel, dat onvoldoende winkelkwaliteit heeft, wordt gebruikt als basis voor nieuwe producten. Zo worden tassen gemaakt van oude spijkerbroeken, hoezen voor kussens gemaakt van oude overhemden en vloerkleden gemaakt van oude dekens. Een andere reststroom wordt weer gebruikt voor isolatiemateriaal dat voor 85% bestaat uit gerecyclede kledingvezels.

Geen textielzak?
Enkele dagen voor de inzameling ontvangt u een textielzak in de brievenbus, behalve wanneer u een sticker tegen reclame op de brievenbus heeft. In dat geval mag u een eigen zak gebruiken. Schrijf er duidelijk “textiel“ op en zet de zak bij de andere textielzakken.

Ophalen of brengen?
Vier keer per jaar is er een huis-aan-huis inzameling van textiel. Daarnaast staan op veel punten in de stad textielcontainers. Ook kunt u textiel onbeperkt en gratis afgeven bij de afvalbrengstations.