,

Voor informatie over het Coronavirus / COVID-19, zie Rijksoverheid, RIVM, Gemeente Arnhem, VGGM.   

Coronavirus
In heel Nederland geldt een avondklok van 21:00-04:30;
Werk thuis, tenzij het niet anders kan;
Was vaak uw handen;
Hoest en nies in uw elleboog;
Houd 1,5 meter afstand van anderen;
Is het druk? Ga dan weg;
Draag een mondkapje waar dat verplicht is;
Klachten? Blijf thuis en laat u testen;
Ontvang thuis niet meer dan 1 persoon per dag;
Binnen (niet in een thuissituatie) en buiten geldt een maximum aantal van 2 personen of 1 huishouden. 

meer lezen

Ik zag er gisteravond al wat over in het nieuws, dat mensen bezig zijn met Iglo-bouw. Maar nu is er ook iemand in de Laar, wonend in de Boshovenstraat, die een meer dan manshoge iglo heeft gebouwd.

meer lezen
Uitslag nationale vogeltelling

Ik had laatst vier vinken in de tuin. Waarschijnlijk geschrokken van al die sneeuw ineens, waren ze verder de wijk ingetrokken.

meer lezen

Een prijsvraag van basisschool De Expeditie heeft de afgelopen weken tijdens de lockdown gezorgd voor wat vrolijkheid in de Laar West! Ruim tachtig kinderen van de school deden mee aan de prijsvraag die als thema had 'ik ga op expeditie naar....'.

meer lezen

Moet u er nog op uit? Check de sneeuwsituatie op het Nijmeegseplein vlakbij Gelredome. Zie deze WebCam.NL | LIVE HD PTZ camera A325 Nijmeegseplein, Arnhem.

meer lezen

Halverwege 2020 zijn we vanuit MEE Gelderse Poort gestart met het project Steunouder, in opdracht van oa. de gemeente Arnhem. Een Steunouder biedt een kind in Arnhem een gastvrij thuis ter ontlasting van het gezin, 1 of 2 dagdelen per week.

meer lezen

Het eerste nummer van Laarnieuws is er weer! Over o.a. 'Alternatieve oplossingen in coronatijd', 'Buurtaed' en 'Warmtewandelingen'.

meer lezen

Heb jij een wens voor Park Lingezegen waarmee jij denkt dat het mooier, beter of leuker wordt? Laat deze dan achter bij Wensboom aan De Park!

meer lezen

Er is om ons heen veel te horen en te lezen over energie en het klimaat. Dat roept veel vragen op, mogelijk ook bij u en uw buurtbewoners. De gemeente Arnhem organiseert daarom een digitaal wijkgesprek over dit thema voor De Laar op 29 maart 2021. De gemeente wil u ook informeren tijdens het wijkgesprek dat uw wijk niet voor 2030 van het aardgas af gaat. 

meer lezen

Nog twaalf dagen en de Tuinvogeltelling gaat van start: van vrijdag 29 tot en met zondag 31 januari. Nodig vast iemand uit om samen te zoomen en te tellen en maak er een gezellig half uurtje van. 

meer lezen

Het gaat niet goed met de insekten. Vastgesteld is een teruggang van 75%. Er is evenwel veel te doen aan verbetering. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor bijen en vlinders.

meer lezen

Met de opbrengst wil EKCA Crossminton belijning aanbrengen op de openbare kunstgrasvelden bij Sporthal Elderveld, zodat iedereen er vrij gebruik van kan maken. Dat maakt sporten in de wijk toegankelijk en betaalbaar.

meer lezen

Als stad moeten we ons de komende jaren voorbereiden op een veranderend klimaat, meer woningen en schone energie. Dit heeft niet alleen gevolgen voor onze bestaande gebouwen maar ook voor onze straten en pleinen. Door het toevoegen van meer groen kunnen we zorgen voor verkoeling, wateropvang, meer biodiversiteit en een prettige leefomgeving.

meer lezen

Een deel van het viaduct Kroonse Wal is dichtgezet om (vuurwerk)overlast en vernieling tegen te gaan en daarmee buurtbewoners rust te gunnen. Er is hierover een brief gestuurd naar de wijkbewoners rondom het viaduct. In die brief wordt onder meer geschreven:   

meer lezen

Inwoners Arnhem hebben lichte voorkeur voor een compacte stad in 2040. Een compacte stad, dat is het scenario dat inwoners van Arnhem het vaakst gekozen hebben bij het invullen van de Koerswijzer, de online enquête die bijna 3.600 inwoners van Arnhem medio september ingevuld hebben.

meer lezen

Pagina's