Afgelopen zondag 20 november hadden we onze wintermarkt vanuit de weggeefwinkel georganiseerd. Als team van vrijwilligers waren we al om 11.00 uur aanwezig om de markt op te bouwen en de koffie, thee en lekkernijen klaar te zetten. Om 14.00 uur bij opening waren we er dan ook helemaal klaar voor.

meer lezen

Beste wijkbewoners, mijn naam is Jasper van Kints en ik studeer aan de Wageningen University & Research. Voor mijn afstudeerproject voer ik een onderzoek uit naar hoe bewoners uit Arnhem de impact van hittegolven op water in de stad ervaren. Zou u mij kunnen helpen door een enquête in te vullen? Het invullen van de enquête duurt zo'n 10 minuten en u maakt kans om een leuke prijs te winnen.  

meer lezen

Arnhemmers met een laag inkomen of een uitkering komen via de gemeente in aanmerking voor de collectieve ziektekostenverzekering. Ook wel de gemeentepolis genoemd. U ontvangt korting op de aanvullende verzekeringen. Ook betalen wij een deel daarvan voor u.

meer lezen

In project ViA15 gaan Rijk en provincie Gelderland de snelweg A15 doortrekken en aansluiten op de snelweg A12. Door de uitbreiding van het wegennet en verbreding van de A12 en de A15 verbetert de  doorstroming. Hierdoor reizen weggebruikers sneller tussen Arnhem/Nijmegen, de Liemers en de Achterhoek. Dit komt de regionale bereikbaarheid en de werkgelegenheid ten goede. Met de doortrekking van de A15 naar de A12 ontstaat ook een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland.

meer lezen

Nr. 6, november Laarnieuws is het wijkblad voor De Laar en verschijnt in 2022 zes maal, om het blad te lezen, zie de link:  https://oostelaar.nl/wp-content/uploads/2022/11/Laarnieuws06_22_Website.pdf.
meer lezen

Iedere derde donderdag van de maand Rozessie - een begrip voor jonge Arnhemse performers. De 3e verdieping van Rozet Arnhem verandert op donderdag 17 november voor de tiende keer in een grote gratis toegankelijk huiskamer met podium als vrijplaats voor jonge makers, om aan elkaar en aan publiek te laten zien wat ze aan talent in huis hebben. Rozessie is de plek bij uitstek om onder het genot van een gratis hapje en een drankje contacten te leggen met andere jonge artiesten en creatieve geesten.

meer lezen

In deze editie van het NK Tegelwippen gingen maar liefst 135 gemeenten de strijd aan: wie wipt de meeste tegels voor meer groen? De absolute winnaar bleek Den Haag, waar meer dan 300.000 tegels werden gewipt. In Arnhem werden ruim 105.000 tegels gewipt, wat qua oppervlakte gelijk staat aan de vertrekhal van Arnhem Centraal. Hiermee werd Arnhem net als vorig jaar de nummer 1 van Gelderland en werd directe tegenstander Nijmegen ruimschoots verslagen.

meer lezen

Tijdens Praatje Pot, van 1 tot 20 november 2022, kan iedereen die niet meer in staat is iedere dag zelf te koken gratis uitproberen hoe het is om maaltijden te ontvangen van een kokende buurtgenoot. 

meer lezen

Sinds 2001 onderzoekt de gemeente Arnhem om de twee jaar de veiligheid, de leefbaarheid en het welzijn in de Arnhemse wijken volgens de beleving van inwoners. Voor het eerst zijn deze resultaten nu online af te lezen in de ‘Arnhemse Leefbare Wijken Monitor’. 

meer lezen

U heeft vroeger al gesport, maar bent gestopt of u heeft nooit echt gesport, maar u bent wel gemotiveerd om te gaan sporten. Budovereniging BUSHi Arnhem verzorgt op maandagochtend in de Laar West de cursus Soople. De cursus van 10 lessen heeft als doel om uw kracht, uithoudingsvermogen, souplesse, coördinatievermogen te verbeteren en de kans op vervelende blessures te verlagen.

meer lezen

Een steuntje in de rug voor Arnhemse kinderen tussen de twee en acht jaar met een taalachterstand: De VoorleesExpress is nu belangrijker dan ooit. Door corona uitval in het onderwijs, zijn taalachterstanden alleen maar groter geworden. Nu staan er nóg meer aangemelde gezinnen op lange wachtlijsten.

meer lezen

Basisschool De Expeditie is sinds dit schooljaar gestart met KiVa. KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. Dat vinden wij op basisschool De Expeditie ontzettend belangrijk en daarom zijn wij gestart met KiVa op onze school.

meer lezen

Vrijwilligers zijn voor de Eusebius van onschatbare waarde en spelen een belangrijke rol bij het gastvrij ontvangen, verwelkomen en informeren van bezoekers. Draag jij bij aan een warm welkom?   Wij zoeken enthousiaste publieksbegeleiders.

meer lezen

Uit de Fietsmonitor 2021 door I&O Research blijkt dat paaltjes door fietsers als het grootste gevaar wordt ervaren. Daarom is de Fietsersbond deze zomer een landelijke actie gestart om overbodige paaltjes te laten verwijderen.

meer lezen

Pagina's