Voor Elkaar Arnhem (met te downloaden flyer)

Hebt u hulp nodig? Wilt u hulp geven? Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven, en kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan?

Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of kwetsbare Arnhemmer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Het idee dat de buitenwereld er nog voor je is en dat je kan bellen voor hulp of een luisterend oor zorgt dat je je minder alleen voelt. Daarom slaan de Arnhemse organisaties voor sociaal werk de handen ineen. Er is een centraal Arnhems telefoonnummer voor praktische hulpvragen en contactverzoeken:

026-3127702

 Wij zorgen dat uw vraag in uw buurt terecht komt.

We roepen de Arnhemmers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Arnhemmer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we in contact brengen met deze vrijwilligers. Zo verbinden we de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen! Voor meer informatie, zie de website:

https://voorelkaarinarnhem.nl/

Zie ook dit bericht in de Arnhemse Koerier: 

https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/963789/hulpwebsite-en-tel...

Om wat voorbeelden te geven van waar het om gaat, zie het volgende: 

Boodschappen doen en afleveren voor de deur.

Een autorit die echt noodzakelijk is in noodsituaties. Je kunt dan denken aan een bezoek aan het ziekenhuis voor een behandeling die niet kan wachten of iemand met kiespijn.

Het installeren van skype op de computer of telefoon of andere sociale media waardoor de eenzame mensen toch kunnen beeldbellen.

Het installeren van mobiel bankieren en uitleggen hoe een tikkie werkt, waardoor betalingen (voor oa boodschappen) zonder contant geld betaald kunnen worden.​

Maaltijden koken of verwarmen en delen met je kwetsbare bewoners in jou buurt (denk aan mensen die eerder in de dagbesteding zaten)​

Een kapotte lamp in een cruciale plek repareren omdat iemand anders geen licht heeft en niets kan zien (dus niet de 5e lamp in de woonkamer.​

Het naar binnen brengen van de maaltijden die nu op de stoep worden afgegeven bij bv demente mensen​

Even om de hoek kijken bij een kwetsbare bewoner hoe het gaat.

In huis brengen van medicatie. Sommige apotheken leggen dit op de deurmat, Mensen met bv dementie weten niet wat ze er mee moeten. Ze gooien dit weg of verstoppen het.​

Oppassen op een kind/volwassene met een geestelijke of fysieke beperking zodat de mantelzorger boodschappen kan doen (met gepaste afstand)

Het ophalen van een voedselpakket bij de voedselbank​.

Medicijnen ophalen bij de apotheek.

Hond uitlaten

 

Zie ook hieronder de te downloaden flyer met info over 'Voorelkaarinarnhem' (in Nederlands, Turks en Arabisch)