Vier uitvaartondernemers bundelen de krachten

De stad Arnhem kent ongeveer 15 uitvaartondernemers. In de regio zijn er zeker 30. Het aantal is enorm toegenomen de afgelopen jaren. De onderlinge verschillen ook. Er komt gelukkig steeds meer keuze. Een uitvaart is namelijk zeer persoonlijk. Maar hoe maak je nu de juiste keuze?<--break->

Als je zelf je eigen uitvaart voorbereidt, wil je graag in gesprek met iemand die jou makkelijk begrijpt, met je meedenkt, die zorgvuldig is, die je vertrouwt. Iemand die je helpt om de keuzen te maken die bij je passen. In de week rond een uitvaart zijn er voor de nabestaanden veel emoties en is er een hoop te regelen. Een goede match met de uitvaartondernemer maakt deze periode veel draaglijker en aangenamer. “Het is bijzonder om te merken hoe in een week van afscheid en verdriet een onbekende binnenkomt, die op een natuurlijke wijze deel uitmaakt van de situatie en je helpt om de juiste keuzes te maken” Een zoon tijdens de uitvaart van hun vader.

Francine Oldenhuizing, Cécile van Hattem-Smeets, Johan Verhofstadt en Stefan Boddenberg zijn vier zelfstandige, moderne uitvaartondernemers, die graag samenwerken op diverse terreinen. Ze hebben bijvoorbeeld een 36 pagina’s tellend magazine gemaakt, DoodGewoon. Daarin presenteren ze zichzelf. Alle vier anders, ieder met een eigen stijl. Zodat je makkelijker kunt kiezen. In het magazine vind je ook veel inhoudelijke inspiratie: bijzondere locaties, verschillende soorten rouwvervoer, mooie kisten, manden en waden enzovoort. En met bijvoorbeeld tips voor het spreken tijdens een uitvaart. Het magazine is te bekijken op de websites van deze uitvaartondernemers.

Verder ben je op zaterdag 15 februari tussen 12.00 en 17.00 uur welkom in de Koepelkerk in het centrum van Arnhem, ook een mooie uitvaart locatie. Daar zijn ze alle vier aanwezig om vragen te beantwoorden en Doodgewoon even met je in gesprek te gaan over je wensen. Ook presenteren ze verschillende mogelijkheden rondom een afscheid.  En het magazine DoodGewoon is daar ook mee te nemen. 

Zie ook:
https://www.oozo.nl/evenementen/arnhem/centrum/rijnstraat/overig/152049/doodgewoon-inspiratie-voor-een-persoonlijk-afscheid
https://www.rtvarnhem.nl/vier-uitvaartondernemers-slaan-handen-ineen/content/item?1152961

Zie voor ook websites en telefoonnummers de bijlage: