Update Buurtmoestuin Lieshoutstraat

Half december 2018 is in onze Lieshoutstraat in Arnhem-Zuid een plek ingericht om een buurtmoestuin te realiseren. Met een aantal buurtgenoten zijn we lang bezig geweest om dit in samenwerking met de Gemeente Arnhem op te zetten en nu is het eindelijk zover!

We zijn heel blij dat we een stuk grond mogen ontwikkelen en dat we zoveel medewerking van de Gemeente hierbij krijgen.

Inzet van Dolmans en haar buurtconciërge in dit project, ervaren we als zeer helpend en positief!

Met diverse buren hebben we de eerste bomen en struiken van een voedselbosje geplant. We hebben in de a.s. moestuin ook een tegelpad gelegd en rondom hebben we een beukenhaag geplant.

Daarna heeft Dolmans de grond nog eens voor ons omgewoeld zodat we deze straks makkelijker kunnen bewerken. We kunnen gaan nadenken over de verdeling en wat we gaan verbouwen! 

Geweldig om dit met elkaar als buurt te doen! Het werkt samenbindend, onderling contact wordt gestimuleerd en we leren elkaar op een nieuwe manier beter kennen!

In hetzelfde project wordt de speeltuin in de straat ook even meegepakt: we hebben er een echte zandbak bij en de zandgrond onder de speeltoestellen wordt in het voorjaar vervangen door gras.

Zo wordt de buurt weer een stukje mooier en aantrekkelijk voor haar bewoners!

Van één van de bewoners aan de Lieshoutstraat.

Zie het item in de Facebook pagina van de Buurtconcierge Arnhem Zuid (voor de foto's van inzet Buurtconcierge terugscrollen naar helemaal 15, 16 en 18 december 2018).

 

Hieronder wat foto's van hoe eind september 2019 de moestuin ervoor staat.
Een heel mooi resultaat in minder dan 3/4 jaar!!

 

 

 

 

Foto's Dick Broere, redactie website