UNIEKE SAMENWERKING SWOA, HMC ARNHEM EN ASV ZUID ARNHEM

Gezamenlijk willen SWOA, HCM Arnhem en asv Zuid Arnhem werken aan het welzijn van senioren. Door deze 3 organisaties te bundelen, kunnen zij op een heel breed front de senioren iets aanbieden die uniek is in Arnhem en omgeving.  Allen behouden hun eigen indentiteit, eigen cultuur en spelregels. Samen werken aan de gezondheid van de ouderen, de zin in het leven krijgen, door vriendschappen te sluiten, zich weer nuttig voelen in de maatschappij.

Doelgroep:

Mannen en vrouwen vanaf 50 jaar.

Doelstelling:

Laagdrempelig en met plezier bewegen in de buitenlucht en daarnaast sociaal en maatschappelijk betrokken zijn en nieuwe contacten maken.

Twee ochtenden van de week van 10.00-12.00 uur op het complex van HCM Arnhem en asv Zuid Arnhem (kunstgrasveld hockey) aan de Drielse Dijk 17 Arnhem. In de kantine van asv Zuid Arnhem beginnen we eerst met een kopje koffie/thee (social talk), daarna onder begeleiding beginnen met de warming up, baloefeningen, partijtje walking football en of Fit Hockey, aan het einde de cooling down. We kunnen bij asv Zuid Arnhem/HCM omkleden en douchen en gezellig nakletsen onder het genot van een drankje. 

Walking Football:

Op kunstgrasveld hockey, klein veld 40x 25 m, kleine doeltjes 3x1, in principe 6x6 spelers.   Niet HARDGELOPEN, geen lichaamscontact,  alleen indribbelen en of intrappen, scoren vanaf middellijn, bal niet hoger dan heuphoogte, geen doelverdediger.

Fithockey:

Zelfde spelregels als walking football, alleen met knots en zachte bal of unihockey stick.Het is veilig materiaal voor de speler en iedereen kan het leren. Er wordt NIET GESLAGEN met de knots of unihockey stick. De knots of unihockey stick komt niet hoger dan heuphoogte. Kunstgrasschoenen en sportkleding en een flesje water is alleen wat je nodig hebt.

Winnen is niet het belangrijkste meer, maar PLEZIER, SPORTIVITEIT en RESPECT staan voorop.

Sociaal en maatschappelijk betrokken:

We halen de senioren uit hun isolement, ze kunnen weer iets betekenen voor de maatschappij, want naast gezond bewegen en zin krijgen in het leven, kunnen de senioren  ook  iets voor de club/stichting doen o.a. bardiensten, jeugdwerk, assiteren bij (school)toernooien etc. Er is geen verplichting , alleen als ze zelf willen. Tevens biedt de kantineruimte van asv Zuid Arnhem voldoende mogelijkheden voor allerlei binnenactiviteiten. Er staan biljartstafels, er is een dartspel en er kan een kaartje gelegd worden

We kunnen als gezamenlijke groep ook andere activiteiten organiseren vb. uitwisseling onderling en met andere verenigingen, maar ook samen een hapje eten, een wandeltocht- of museumbezoek organiseren.

Workout:  12 mei van 11.00 -13.00 uur bij asv Zuid Arnhem. kennismaking met de organisaties, kunstgrasveld HCM Arnhem, kantineruimte asv Zuid Arnhem met muziek, hapje en drankje 

Vanaf dinsdag 5 september starten we met walking football  en fithockey  om 10.00 uur in de kantine van asv Zuid Arnhem .

Zijn er in die tussentijd voldoende aanmeldingen kunnen we ook eerder beginnen.

Contact:

Hebben we je enthousiast gemaakt of heb je vragen, neem contact op met Rob Engelberts voor walking foorball, emailadres: engelberts.robert@gmail.com