Sint Maarten

Liedjes, lichtjes, lekkers. Op maandag 11 november is het weer Sint Maarten. Dat betekent dat de kinderen met lampionnen, al zingend langs de deuren komen. Natuurlijk hopen zij dat u de deur voor hen opendoet, naar hun liedjes luistert en ze als beloning iets lekkers (snoep of fruit) geeft.

Wij hopen dat u mee wilt helpen deze vrolijke traditie in stand te houden. Hoe? Door de kinderen niet teleur te stellen. De Sint Maartensoptocht betekent namelijk voor veel kinderen een feest! Om de kinderen niet onnodig voor gesloten deuren te laten staan, vragen wij u een kaarsje of waxinelichtje aan te steken en voor het raam te zetten, als de kinderen bij u welkom zijn. Zij weten dan waar ze kunnen aanbellen.

Tijdens de optocht zijn vrolijke kinderliedjes te horen, zodat u de kinderen al van verre kunt horen aankomen. De route die dit jaar gelopen wordt, is als volgt:

Start bij boerderij De Kroon – rechts Randweg (fietspad) – rechts Bingelradepark – links Bingelradestraat – rechts Gronsveldstraat – rechts Venlosingel – rechts Herkenboschstraat – pleintje rondlopen – rechts Gronsveldkade – links Gronsveldkade – rechts Bingelradepark – via fietspad Randweg weer terug naar boerderij De Kroon. Bij zeer slecht weer wordt de route ingekort. De optocht duurt ongeveer drie kwartier.

Bij terugkomst in boerderij De Kroon krijgen de kinderen limonade met wat lekkers en voor de ouders is er koffie. Deelname is gratis. De wijkvereniging zorgt voor begeleiding, maar de ouders blijven zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

Verzamelen vanaf 17.45 uur bij boerderij De Kroon (achteringang).

Vertrek om 18.00 uur. Organisatie: Wijkvereniging De Oostelaar, wijkcentrum en zorgboerderij De Kroon.

Bron: Wijkblad Laarnieuws: 

https://oostelaar.nl/wijkblad/

https://oostelaar.nl/wp-content/uploads/2019/10/Oostelaar05-web.pdf