Rozet dicht vanwege Coronavirus

Beste leden, Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen op zondag 15 maart rondom het coronavirus en in overleg met gemeente Arnhem hebben we helaas moeten besluiten om alle locaties van Rozet t/m 6 april te sluiten. We volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De sluiting geldt voor Rozet Centrum, Rozet Kronenburg en Rozet Presikhaaf. Ook de bibliobus zal vanaf nu niet meer rijden. Alle door Rozet georganiseerde activiteiten worden dan ook geannuleerd.

Hieronder vind je antwoord op de belangrijkste vragen:

Ik heb boeken geleend waarvan de leentermijn verloopt in de periode van 15 maart tot en met 6 april 2020. Wat kan ik doen?
Geen zorgen! Rozet verlengt de leentermijn, ongeacht de abonnementsvorm, met twee weken na 6 april. Hierdoor verschuift de inleverdatum ook.
 
Krijg ik een boete als ik mijn boeken te laat inlever?
Nee, deze boete vervalt voor boeken, dvd's en tijdschriften tot en met 21 april 2020.
 
Van welke dienstverleningen kan ik wél gebruikmaken?
Zit je zonder boeken? Geen nood, je kunt verder lezen in de ruim 28.000 e-books en 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters) via de Luisterbieb-app. Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan deze app toegevoegd. Voor de meeste Bibliotheekabonnementen van Rozet geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Ga voor meer informatie naar onze website. In de tussentijd denken wij na over manieren om boeken, tijdschriften en dvd’s thuis te bezorgen bij onze leden.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html.


Ik wil graag naar Rozet, kan dat?
Nee, dat kan helaas niet. Rozet is gesloten. Dat betekent dat alle Rozetvestigingen en faciliteiten zoals bibliotheken, erfgoedcentrum, biebbus en algemene studieplekken tot en met 6 april niet toegankelijk zijn voor publiek. Datzelfde geldt ook voor al onze activiteiten en evenementen.
 
Waarom sluit Rozet?
Op zondag 15 maart kondigde het RIVM nieuwe richtlijnen aan. De sluiting van Rozet ligt in lijn met dit advies. Bovendien staat voor Rozet de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Dat is een belangrijke motivatie om over te gaan tot dit besluit.  
 
Ik heb een workshop/activiteit/lezing geboekt in de periode tot en met 6 april. Wat nu?
Je krijgt in dit geval persoonlijk bericht over het verzetten of annuleren van de cursus. Vóór 7 april ontvang je hierover meer informatie.
 
Hoe weet ik wanneer Rozet weer open is?
Rozet volgt de ontwikkelingen aangaande corona nauwkeurig. Zodra het RIVM en VGGM melden dat het veilig is om weer open te gaan, zullen we de opening communiceren via onze website en social mediakanalen.

Met vriendelijke groet,
Jenny Doest
Directeur-bestuurder