Paarse heidewandeling op Deelerwoud

Het Deelerwoud is een aantrekkelijk en afwisselend natuurgebied ten noorden van Arnhem dat bestaat uit bossen en heidevelden in een glooiend landschap. De ondergrond heeft zich gevormd in de laatste ijstijden en zorgt voor een grote variatie in hoogte. In de middeleeuwen is door houtkap en akkerbouw veel bos verdwenen en ontstonden er stuifzandvlakten. Om het stuiven van zand tegen te gaan zijn in het midden van de 19e eeuw grove dennen aangeplant.

Tegenwoordig is het beheer gericht op verhoging van de natuurwaarde en is het bos gevarieerder. Het aantal damherten en edelherten is de laatste jaren flink gegroeid. Daardoor heb je een redelijke kans groot wild te bespeuren.

Op zondag 27 augustus kun je samen met IVN-gidsen dit gebied verkennen. Aanvang is 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het gehucht Groenendaal (7371 TB Loenen). Je komt hier door met de auto of fiets de ventweg langs de A50 (richting Arnhem - Apeldoorn) te nemen. De wandeling is gratis, duurt anderhalf tot twee uur en je hoeft niet te reserveren.

 

Over deze en meer IVN-activiteiten kan je lezen op ivn.nl/afdeling/arnhem.