Opening doneerring Malburgen

Malburgen heeft de primeur. Op vrijdag 12 mei was de opening van de eerste Doneerring in Malburgen. In de afgelopen weken zijn Rebecca Schut en Mike Hoose voor Heel Arnhem Schoon bezig geweest met een route te maken voor de doneerring. Inmiddels hangen de eerste 8 doneerringen in Malburgen. In zowel Malburgen West als in Malburgen Oost. Mike en Rebecca hebben een mooie wandelroute bedacht die de twee wijkdelen verbinden. 

Inwoners kunnen dan de route lopen, de gedoneerde flesjes en blikjes meenemen en inleveren in de winkel. Het maakt de boodschappen weer een stukje goedkoper. Lekker wandelen en statiegeld verzamelen. Voor een link naar de route:

https://www.google.com/maps/d/u/2/edit?mid=17_qm-GLYJEToWv7s61_nKlojU7XH...

De Doneerring is overgewaaid uit Duitsland waar dit al een groot succes is. Het idee is heel simpel: blikjes en flesje met statiegeld die als zwerfafval op straat liggen, kunnen in een Doneerring gezet worden. Zodat anderen deze in kunnen leveren om het statiegeld te innen. Zo verdwijnt het uit het milieu en kunnen andere inwoners ervan profiteren.

https://doneerring.nl/doneerring/

Fritz-kola is samen met The Happy Activist founding father van de DoneerRing in Nederland en ze dragen ook nog steeds bij aan de groei van de DoneerRing in NL. Dit doen ze vanuit een maatschappelijk perspectief, en in Duitsland zijn ze actief betrokken bij de Every Bottle Helps campagne 

https://every-bottle-helps.com/.

Muriel Simonis (raadslid GroenLinks) was bekend met het fenomeen en daar heel enthousiast over. Daarom was ze graag bereid om de opening in Winkelcentrum de Drieslag in Malburgen Oost te verrichten.

Mocht u meer willen weten over de Doneerring?

heelarnhemschoon@hotmail.com

Mike Hoose 06-44449851