Ome Joop’s Tour in 2018 naar Groningen


Ome Joop’s Tour beleeft in 2018 de 68e editie. Vanaf zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus rijdt het tourpeloton dit jaar via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, Oss en Rhenen terug naar Arnhem. De deelnemers brengen traditioneel een bezoek aan De Efteling, ook Avonturenpark Hellendoorn wordt aangedaan. Daarnaast is opnieuw een uitgebreid pakket recreatie-activiteiten samengesteld.

De inschrijvingen zijn hard gegaan, er is nog een aantal beperkt plaatsen beschikbaar. Ome Joop’s Tour is dit jaar toegankelijk voor basisschoolleerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar (LET OP: kinderen moeten 10, 11 of 12 jaar zijn tijdens de tour of met andere woorden: geboren zijn op of tussen 2-8-2005 en 22-7-2008) en mogen niet alleen uit Arnhem komen, maar ook uit de omliggende gemeentes Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rheden, Westervoort en Zevenaar.

Kinderen van ouders met een GelrePas kunnen voor €20,- mee met Ome Joop's Tour. De kosten voor deelname zonder Gelrepas bedragen € 120,-. Voor dat bedrag krijgen de kinderen een geweldige ervaring.  Wie graag mee wil met Ome Joop’s Tour, kan een belangstellingsformulier invullen op de site van OJT: www.omejoopstour.nl.

Ome Joop’s Tour is al jarenlang een begrip in Arnhem en omgeving. Deze unieke fietsronde heeft zich een vaste plaats in de historie verworven als een tiendaags kinderfeest op wielen. De organisatoren van Ome Joop's Tour hebben sinds de start in 1950 een sleutel voor succes gevonden. De vrijwilligers van Ome Joop’s Tour investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep.

Tien dagen op de fiets, tien dagen lang in- en ontspanning, tien dagen lief en leed delen. Deze unieke wielerronde vindt traditioneel plaats aan het begin van de zomervakantie en is gebaseerd op een ijzersterke formule, waarin jongens en meisjes tien dagen met respect en aandacht voor elkaar gezamenlijk optrekken. In hun kielzog volgt een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden. Ome Joop's Tour is ook voor hen een feest, een happening waar vol verlangen naar wordt uitgekeken.

 

Aanvullende info:


     https://www.efteling.com/nl

 

    https://www.avonturenpark.nl/