NK Tegelwippen - Gratis tegelophaalservice in heel Arnhem tot 31 maart a.s.

Op 21 maart – de eerste dag van de lente – is het NK Tegelwippen begonnen. Tijdens editie 2022 gaan 114 gemeentes de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door planten. Arnhem en Nijmegen nemen het net als vorig jaar tegen elkaar op.

In 2021 won Arnhem met zo’n 40.000 gewipte tegels en werd zelfs de nummer 1 van Gelderland. Het doel is om tijdens deze editie de stad nóg groener te maken. Alle Arnhemmers kunnen hiervoor letterlijk hun steentje bijdragen. De eerste tegels zijn gewipt…

Op de eerste dag van het NK gingen het BuurtGroenBedrijf en Arnhem Klimaatbestendig direct van start. In de wijk Spoorhoek (vlak bij Station Velperpoort)werden plantvakken vergroot om meer plaats te maken voor groen. De eerste 550 tegels zijn hierbij gewipt.

Wip ook mee en maak van Arnhem een nóg groenere en gezondere stad. Klaar met wippen? Meld dan een foto van het resultaat aan via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen. De mooiste projecten maken kans om Wipper van de Maand te worden en mooie prijzen te winnen. Tegelwipactie Spoorhoek

Gratis Tegelophaalservice in heel Arnhem

Alle Arnhemmers die hun tuintegels gaan vervangen door groen kunnen zich tot 31 maart aanmelden voor de gratis Tegelophaalservice via www.arnhemklimaatbestendig.nl/ tegelophaalservice. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk, dus wees er snel bij! Deelnemers krijgen een eetbare plant uitgereikt door platform Arnhem Klimaatbestendig. Zo zorgen we samen voor een mooie en gezonde stad. Tegels zijn ook in te leveren bij de milieustraat of her te gebruiken voor bijvoorbeeld stapelmuurtjes.

Winnaars NK Tegelwippen 2021

Vandaag werden bij twee winnaars van een tegelwipwedstrijd van vorig jaar Raintap regentonnen van het Arnhemse ontwerpbureau Studio Floris Schoonderbeek geïnstalleerd. Platform Arnhem Klimaatbestendig heeft de regentonnen uitgereikt en 026regenton zorgde voor de installatie. Zowel het vervangen van tegels door groen als het installeren van regentonnen draagt bij aan het klimaatbestendig maken van de stad. We hebben namelijk steeds vaker last van wateroverlast, hitte en droogte. Tegelwippen is een leuke en makkelijke manier om je tuin of buurt weerbaarder te maken tegen deze gevolgen van klimaatverandering. Én meer groen is goed voor ‘andere Arnhemmers’ zoals bijen, vlinders en vogels.