Nieuwjaarsborrel De Laar

De Nieuwjaarsborrel gisteravond was heel gezellig en trok een zaal vol mensen in Boerderij De Kroon. Onder leiding van sferiemoniemeester Ron Bons werd een programma gepresenteerd van diverse mensen die in een korte speech, een pitch, vertelden over hun activiteiten in de wijk. Aan bod kwamen de volgende sprekers met hun projecten:

1 Wijkcontactpunt: Astrid Fitch
Het Wijkcontactpunt houdt overzicht over alle zaken die spelen in de wijk. Zij hebben ook een budget waar wijkactiviteiten mee betaald kunnen worden. Er zijn nu te weinig mensen die zich hiervoor in willen zetten. Oproep van Astrid is om meer mensen die mee willen denken met de wijk. Het neemt een overzichtelijk aantal avonden per jaar. Je wordt geacht je te verdiepen in de aanvragen die zoal voorbijkomen. Je komt zo ook veel te weten over wat er speelt in de wijk. En de bijeenkomsten zijn altijd heel gezellig. Dus meldt u aan voor het wijkcontactpunt!! Het Wijkcontactpunt is eenvoudig te vinden via het hoofdmenu van deze website delaararnhem.nl.      

2 Buurtkeuken: Marieke van Mourik
Marieke (vrijwilliger) kookt maandelijks met andere vrijwilligers en wijkbewoners in een mooie keuken in een school. Samen koken en eten leveren veel mooie momenten op. Is heel goed voor de leefbaarheid in een grote woonwijk zoals de Laar. Zij hebben met hun initiatief de wijkprijs in Arnhem gewonnen en Marieke is eind vorig jaar genomineerd voor vrijwilliger van het jaar. De Buurtkeuken De Laar heeft een eigen website en is eenvoudig te vinden via internet en via delaararnhem.nl.

3 Crescendo: Elske Westhoven-Jager
Mijn naam is Elske Westhoven Jager, opgegroeid in de Lieshoutstraat in uw wijk, en ik maak deel uit van een concertcommissie binnen muziekvereniging Crescendo uit Elden. Wij hebben het plan opgevat om in het voorjaar een heuse concerttour te houden door de omliggende wijken, en daar hoort de Laar natuurlijk ook bij. Het idee is om een leuk, lekker, licht en swingend concertje te geven, op een bepaalde geschikte plek in de wijk. Dit in combinatie met eventueel een andere activiteit die al in dezelfde wijk gepland is. Om het hier eens over te hebben, ben ik op zoek naar de juiste persoon binnen de wijkvereniging of de wijk De Laar. Kunt u mij hiermee in contact brengen? Of moet ik dan bij iemand van de Gemeente Arnhem zijn? Mijn contactgegevens zijn elskejager@planet.nl of 06 10368418. Ik hoop een reactie van u te mogen ontvangen.

4 Wijkwebsite De Laar: Dick Broere
Er is een nieuwe wijkwebsite delaararnhem.nl. Dick heeft daar veel tijd en energie ingestoken. Ook schrijft hij stukjes in het wijkblad en voor op de site. Hij wil graag dat de redactie werkgroep wordt uitgebreid met meer leden. De wijkwebsite De laar is er om de wijkbewoners te informeren over de wijk De Laar en de directe omgeving. Het gaat dan om informatie over aanwezige organisaties, wat betreft medisch, sport, onderwijs, veiligheid, enzovoort. Het betreft ook info over winkelen, restaurants, interieurdesign, alles wat maar relevant lijkt voor u de wijkbewoner om te weten wat er in uw wijk geboden wordt. Dit betreft uiteraard ook de wijkvereniging en activiteiten in Boerderij De Kroon, wandelevenementen, enzovoort. Wie info heeft dat interessant lijkt voor de wijk, is altijd welkom om iets in te sturen in de vorm van een foto met korte tekst. Tips over onderwerpen waarover iets te schrijven is, horen we ook graag. Stuur het naar de redactie van deze website delaararnhem.nl.       

5 Nieuwe voorzitter Wijkvereniging De Oostelaar: Frans Viveen.
Wijkvereniging de Oostelaaraar bestaat al geruimte tijd. Vroeger was er een duidelijke scheiding tussen de Laar Oost en de Laar West. Nu is het de bedoeling om de activiteiten voor alle bewoners in de Laar aan te bieden (ook het wijkblad - er wonen 12.000 mensen in de Laar). Er is een nieuwe voorzitter Frans Viveen. De oude voorzitter Tiny Sybrandi heeft superveel betekent voor deze club en neemt binnenkort afscheid. De Wijkvereniging heeft weer veel leuke activiteiten gepland voor 2018.

6 Verkeer Brabantweg: Dennis de Lang
Dennis heeft samen met andere bewoners het initiatief genomen om de Brabantweg veiliger te maken. Hij zal een powerpointpresentie geven. Heel leuk initiatief waar bewoners en gemeente goed samenwerken.

7 Keukenkunsten: Marjolein Voshart
Marjolein heeft de hapjes op de tafel gemaakt. Zij is een sociale ondernemer, die meer wil betekenen voor de wijk. Zij wil bijvoorbeeld ook een walk-in-diner organiseren. Keukenkunsten verzorgt ook voor feesten en partijen superlekkere & goedverzorgde catering (met onder meer huisgemaakt gebak voor op een verjaardag). Thuisbasis: het restaurant in gebouw Rijnbrink, Zeelandsingel 40, 06-36250012. 

8 Jeugd: Jeffrey Neijs plus jongeren 
Jongeren zullen wat vertellen over hun nieuwste plannen in de wijk. Zij hebben leuke en vernieuwende ideeën over het jongerenwerk en hun jongerencentrum.

9 Zwerfvuil: Mike Hoose
In de wijk wordt regelmatig geklaagd over zwerfvuil. Mike kan bijvoorbeeld samen met schoolkinderen op pad gaan om eea op te rumen en mensen meer bewust te maken van hun omgeving. Speciaal na de storm laatst is er overal in de struiken van alles aan weggewaaid papier en plastic te vinden.  

Wat betreft de punten 5 t/m 9 hoop ik in de komende weken nog wat nadere info te kunnen geven in aparte berichten op delaararnhem.nl.

Ook punt 3 lijkt mij een aandachtspunt in die zin dat een activiteit gezocht moet worden waar het concert goed bij past. Wie een idee heeft, dit melden graag.

De pitches werden gegeven in twee rondes met muziek daaromheen van gitarist Boudewijn van Gitaarduo The Acoustics.

  Hier nog een leuk artikel over sferiemoniemeester Ron Bons.

Dick Broere
redactie delaararnhem.nl
Babbeldebabbeldebabbeldebabbel...