Najaarsactie: gratis met de bus naar huis

Vanaf 14 oktober tot het einde van het jaar reis je op doordeweekse dagen tussen 19.00 en 20.00 uur gratis vanuit het centrum van Arnhem naar huis met alle bussen van Breng. De stadslijnen (lijn 1 tot en met 13) zelfs tussen 18.00-20.00 uur). Doel van de actie is bezoekers te stimuleren langer in de stad te blijven en daarmee de spits te mijden. Dat betekent minder files en minder volle bussen. Het Happy Hour openbaar vervoer is onderdeel van de 'Hé kom aan' campagne om de verkeersdruk in de binnenstad tijdens de spits te verminderen.

App of kaartje uitprinten

Je kunt op verschillende manieren meedoen met de actie. Via www.ervaarhetov.nl kun je een vrijkaartje voor de busrit uitprinten. Nog makkelijker is het om het kaartje te downloaden met de app ErvaarhetOV op je smartphone. Je kunt met deze app dan gratis inchecken in de bus. De actie geldt van maandag tot en met vrijdag voor alle lijnen van Breng die uit het centrum vertrekken. De actie duurt tot het einde van het jaar of eerder als de vrijkaartjes op zijn.

Drukte verminderen

Er zijn het afgelopen jaar meer Happy Hour acties geweest. Wie met de auto kwam en na 18.00 uur weer naar huis vertrok, kon rekenen op een cadeaukaart. Fietsers konden sparen voor een gratis cadeaukaart. Meer dan 800 fietsers hebben daar inmiddels aan meegedaan. De fietsactie loopt overigens nog heel even door, nog tot 13 oktober. De gespaarde bonnetjes kunnen nog tot eind 2017 worden ingewisseld voor een Dit is PAS Arnhem cadeaupas ter waarde van 5 euro. De gratis met de bus actie was afgelopen winter ook al een succes: honderden mensen maakten er gebruik van.

Met de acties hoopt de gemeente de drukte in de spits te verlichten. Ook de ondernemers in de binnenstad waren blij met deze acties. Bezoekers bleven immers langer in de stad. Ondernemers reageren positief; als mensen langer in de stad blijven, geven ze ook meer uit. Zeker als ze bij de actie een gratis cadeaupas ontvangen.

Hé Kom Aan

Het gratis buskaartje is een initiatief van gemeente Arnhem en provincie Gelderland in samenwerking met Connexxion (Breng) en onderdeel van de campagne 'Hé Kom Aan'. De voorwaarden zijn te vinden op www.ervaarhetov.nl. De campagne 'Hé Kom Aan' richt zich op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits. Houd www.he-komaan.nl in de gaten voor vervolgacties.