Kunstcafé 18 november De Laar aanvang 10:30

De presentatie van dit Kunstcafé wordt verzorgd door Josée Algra en Nico Kamberg en de muziek door Con van Roden en Paul van Oosten. 

Josée Algra is schijfster van proza en gedichten en zij is docent creatief schrijven. Daarnaast is ze fotograaf en maakt ze coproducties, gemengde technieken, met Nico Kamberg. Zij gaat wat vertellen over haar werk, het schrijven en over diverse workshops. Enkele voorbeelden van de workshops zijn: zéér korte verhalen schrijven, een Haiku en poëzie schrijven, autobiografisch schrijven en stukjes schrijven - van column tot proza, en wat is het verschil.
 
Nico Kamberg is beeldend kunstenaar gespecialiseerd in grafische kunst en beeldhouwkunst. Hij zal in het kort de diverse grafische druktechnieken, omschrijven en laten zien, zoals etsen, gravure, zeefdruk, steendruk en monoprint. Kamberg noemt zich geen beeldhouwer maar beeldbouwer. Hij zal de verschillen uitleggen aan de hand van voorbeelden.
 
In samenwerking met Josée Algra wordt uitgelegd hoe hun coproducties tot stand komen. Een zeer bijzondere workshop is hun gezamenlijke workshop waarin proza en grafiek een wisselwerking aan gaan.

De muziek van dit Kunstcafé zal verzorgd worden door Cokkerone, bestaande uit Con van Roden zang en akoestisch gitaar en Paul van Oosten zang en contrabas. Het repertoire bestaat o.a. uit liedjes over het wel en wee van de eerste (gedeporteerde) westerse bewoners van Australië en eigen geschreven Nederlands talige liedjes over de immigratie golf vanuit Nederland in de jaren 50. Dit afgewisseld met vrolijke covers en een speciaal ode aan de Wijk De Laar. Meer info kunt u vinden op de site van cokkerone.nl

Praktische informatie

Datum:

donderdag 18 november 2021

Tijd:

10.30 - 12.00 uur

Locatie:

Kantine Sporthal, Brabantweg 115

Kosten:

Gratis toegang, Onbeperkt koffie of thee: €5,-

Zie ook info in: https://mailchi.mp/rozet.nl/kunst55plus-2984411?e=4a36087350

Het Kunstcafé van 18 november gaan gewoon door, maar wel is het verplicht dat u kunt aantonen dat u gevaccineerd bent tegen Covid 19. Wij zullen u dus gaan vragen om ons via de corona check app uw vaccinatiebewijs te tonen bij binnenkomst.

Mocht u deze nog niet hebben, maar wel zijn gevaccineerd, laat dit dan even weten; wellicht kunnen we u dan helpen deze app alsnog op uw telefoon te downloaden. U hebt daar dan wel uw DigiD gegevens bij nodig, dus vergeet die niet mee te nemen.

Verder is een mondkapje verplicht  totdat u op uw stoel zit.