Klimaatcafé 'Meten is weten'

Donderdag 18 april is er weer een Klimaatcafé. Deze keer gaan we het hebben over ‘Meten is Weten’. Hoe warm is hittestress eigenlijk en hoeveel verkoeling kunnen we bereiken met welke maatregelen? Hoeveel regen komt er uit een hoosbui en hoe snel moet dat water de grond in kunnen zakken, zonder het riool overmatig te belasten?

 

Onderzoek en metingen zijn cruciaal voor het klimaatbestendig maken van de stad. Voordat we met concrete maatregelen komen, moeten we daarom meten en weten. Maar hoe doen we dat? Welke methodes zijn er beschikbaar en wat meten we precies? En doen we dat ter plekke of wellicht wel met behulp van satellieten? Tijdens dit Klimaatcafé kom je hier alles over te weten! 

Hoofdspreker Floris Boogaard doet met zijn lectoraat Ruimtelijke Transformaties onderzoek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij onderzoekt de effecten van het veranderende klimaat in stedelijk gebied en heeft hierbij innovatieve onderzoeksmethodes ontwikkeld.  

Onderzoeker Allard Roest neemt je mee in geavanceerde technologieën als GIS en Remote Sensing. Met behulp van van deze technieken kan hij veranderingen en trends in de stedelijke omgeving zien en inzicht krijgen in de mate waarin bewoners en bedrijven bijdragen aan een klimaatbestendige stad.

Ook wordt ingegaan op de Arnhemse ontwikkelingen ten aanzien van klimaatadaptatie en is er een aantal inspirerende pitches van Arnhemse initiatieven. Het Klimaatcafé wordt afgesloten met een netwerkborrel.

 

De entree is gratis, aanmelden is niet nodig. 

 

Datum: donderdag 18 april 2019

Tijd: 20.00 - 21.30 uur, deuren open 19.30 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

 

Meer info:

https://www.arnhemklimaatbestendig.nl

 

https://www.facebook.com/events/849542922049383/