The Island 44-45, 5 t/m 13 oktober, Logtsestraat 4, Overbetuwe

The Island 44-45 is een evenement waarin de Betuwe centraal staat. Na operatie Market Garden kwam in september 1944 het front in de Betuwe te liggen. Dit duurde 198 dagen tot de bevrijding in april 1945. Een lange periode waarin er van alles in de Betuwe gebeurd is. Vele gevechten hebben er plaatsgevonden, vliegtuigen zijn hier gecrasht, de bevolking is geëvacueerd en de Betuwe is zelfs onder water gelopen. Na de oorlog kwamen de bewoners uiteindelijk weer terug in een verwoeste Betuwe.

<--break->Het evenement wordt gehouden op een voormalig geallieerd hoofdkwartier die inmiddels wereldberoemd is door de tv-serie Band Of Brothers. 

Er zal een groot militair kampement worden opgebouwd waar vele originele attributen en voertuigen uit die tijd getoond worden en er wordt zelfs een tijdelijk museum opgebouwd.

Negen dagen lang is er voor jong en oud van alles te doen op het terrein. Er worden demonstraties gegeven, gevechten nagespeeld, herdenkingen gehouden, parachutesprongen uitgevoerd.

Naast het programma overdag hebben wij ook nog een avondprogramma in de grote tent. Kijk voor het complete programma op de website.

Entreeprijs: vanaf €0,-

Meer info: 

https://www.gelderlandherdenkt.nl/agenda/the-island-44-45/

https://theisland44-45.nl/

Het programma: https://theisland44-45.nl/evenement/ 

 

       

De Britse generaal Boy Browning (links) voert overleg met de Amerikaanse generaal Jim Gavin in Overasselt tijdens operatie Market Garden. http://www.slag-om-arnhem.nl/generaal-boy-browning-de-verkeerde-man-op-de-verkeerde-plek/

 

Band of Brothers trailer: 

https://www.youtube.com/watch?v=1wlYPlwjGOY

Bridge Too Far: 

https://www.youtube.com/watch?v=H21zi9hj9-A

https://www.youtube.com/watch?v=PjbEdZyEiMA

 

Info Slag om Arnhem: 

https://delaararnhem.nl/4-en-5-mei

 

Herdenkingsvlag: 

https://www.delaararnhem.nl/speciale-herdenkingsvlag-75-jaar-airborne