Ineke Bretz krijgt lintje !!

Burgemeester Marcouch: "Prachtig moment vandaag, Ineke Bretz met een Koninklijke Onderscheiding benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een bijzondere onderscheiding, voor een bijzonder persoon.

Mevrouw Bretz zet zich al ruim 40 jaar in voor verschillende wijkverenigingen, in verschillende rollen. Aanstaande vrijdag ontvangen tijdens de Lintjesregen nog diverse Arnhemmers een Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw Bretz ontving de hare vandaag al. Vandaag is namelijk haar officiële afscheid bij wijkvereniging de Oostelaar, in haar wijk De Laar. Hoewel ze hier nu stopt als bestuurslid en als secretaris, blijft ze creatief bezig in de redactie van het wijkblad.

Dank voor al uw inzet in de afgelopen jaren, mevrouw Bretz.

U heeft de Arnhemse samenleving jarenlang zeer waardevolle diensten bewezen!"

Bron: https://www.facebook.com/permalink.php?id=456416644442308&story_fbid=2183494391734516

 

Zie ook het artikel in de Arnhemse Koerier: 

>> Ineke Bretz (72) heeft vorige week een lintje mogen ontvangen uit handen van burgemeester Marcouch. Het was in dezelfde week als de traditionele 'lintjesregen', net een paar dagen eerder. "Het is toch wel bijzonder wanneer de burgemeester speciaal voor jou alleen een lintje komt brengen", aldus Ineke. Ze was totaal verrast toen Marcouch binnenkwam op haar afscheidsreceptie die was georganiseerd door de wijkvereniging 'De Oostelaar'. "Ik was helemaal beduusd en dacht 'oh jee'. Het bleek dat het bestuur vorig jaar hier al mee bezig was geweest." De burgemeester roemde haar om haar 'verbindingskracht' en omdat ze in al die jaren bij het uitoefenen van de taken nog nooit ruzie met iemand heeft gehad. Ineke heeft een koninklijke onderscheiding gekregen omdat ze dertig jaar lang onafgebroken in het bestuur van 'De Oostelaar' heeft gezeten, waarvan 25 jaar als secretaris. "We zijn dertig jaar geleden in De Laar Oost komen wonen", vertelt ze. <<

Zie voor het volledige artikel in: https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/707114/een-lintje-voor-ineke-bretz)