Het kan je zomaar overkomen...

“Ik weet nu even niet meer hoe ik verder moet” zegt Anna, “Er is een flink gat gekomen in mijn leven sinds mijn zus niet meer thuis woont.” Ze vertelt wat er is gebeurd. Jarenlang heeft ze na de dood van haar ouders de zorg voor haar zus Ria op zich genomen, die lichamelijk en geestelijk gehandicapt is. Ze zijn erg op elkaar gesteld, zozeer dat Anna een deel van haar werk heeft opgegeven om voldoende aandacht en zorg aan haar zus te kunnen geven. Toen Ria ernstig ziek werd, moest ze opgenomen worden in een verpleeghuis. Sindsdien bezoekt Anna haar dagelijks. “Het is nu helemaal anders geworden. Ik mis de zorg en het omgaan met elkaar. Zij was mijn levensvulling. Ik zit nu doelloos thuis. Moeilijk hoor, om nu weer nieuwe invulling te geven aan mijn leven, een nieuwe zin.” Zomaar één van de levensvragen waarmee inwoners van Arnhem terecht kunnen bij de D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving.

Die levensvragen kunnen een rol gaan spelen als je op oudere leeftijd werkloos wordt en moedeloos wordt van het ‘nutteloze’ solliciteren.
Of als je als jongere de studie helemaal niet meer ziet zitten, of in de schulden bent geraakt en tegen een uitzichtloze situatie aankijkt. Allerlei vragen kunnen je bezighouden.

Hoe geef je plaats aan een verlies?

Hoe krijg je weer perspectief in je leven als je je eenzaam voelt?

Hoe krijg je weer zin en voldoening in het leven bij een chronische ziekte?

Soms is het goed - en kan het voldoende zijn - om er met familie en vrienden over te praten. Maar soms ook niet. Of je wilt er liever met iemand ‘van buiten’ over spreken.

Als je behoefte hebt aan contact en een gesprek over wat je bezighoudt, kun je een beroep doen op een van de (getrainde) vrijwilligers van de D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving.

Zij zijn in staat om met aandacht en zonder oordeel te luisteren. Zij zijn vertrouwd met levensvragen en zingeving en kunnen met jou op verhaal komen over wat er speelt, je meer inzicht geven in je situatie en met jou kijken hoe je verder kunt komen.

Het gesprek kan plaatsvinden in Rozet, bij je thuis  of op een andere plek die je in overleg afspreekt.

Aan zo’n gesprek zijn geen kosten verbonden. Eveneens zonder kosten maar afhankelijk van je vraag is het ook mogelijk om met een geestelijker verzorger een aantal gesprekken te hebben. Of je daarvoor in aanmerking komt, kun je nagaan op de website: www.d3rdeverdieping.nl

De D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving is gevestigd in de Rozet (K 3.09), Kortestraat 16 6811 EP Arnhem.

Voor het maken van een afspraak: 
06-49979824 of info@d3rdeverdieping.nl

Op maandag, woensdag en vrijdag kun je u tussen 10.00 en 17.00 binnenlopen voor het maken van een afspraak.

Of neem contact op met de contactpersoon in de wijk: Gerard Mug, gbjmug@tele2.nl