Heeft u een laag inkomen? Vraag de energietoeslag aan

De prijzen voor energie (gas en elektriciteit) zijn hoger geworden. Voor steeds meer Arnhemmers is het moeilijk om de energierekening te betalen. Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen een eenmalige vergoeding van € 800,-. Dit heet de energietoeslag.

Extra geld om energiekosten te betalen
De gemeente Arnhem heeft afgelopen week de inwoners met een bijstandsuitkering of een Gelrepas een brief gestuurd met meer informatie over het uitbetalen van de energietoeslag. Heeft u een laag inkomen, maar geen brief ontvangen? En denkt u recht te hebben op de energietoeslag? Bijvoorbeeld omdat u te weinig verdient met werken. Kijk dan op www.arnhem.nl/extra-energietoeslag naar de voorwaarden voor de energietoeslag. Of u de energietoeslag ontvangt hangt af van uw inkomen en woonsituatie.

Aanvragen kan t/m 31 december 2022
Op www.arnhem.nl/extra-energietoeslag vindt u het aanvraagformulier. Heeft u geen internet? Bel dan met de Klantenservice van de gemeente op telefoonnummer 0800 - 1809. Dan ontvangt u het aanvraagformulier via de post.

Komt u in de problemen door een hoge energierekening?
Zoek op tijd hulp, dat geeft rust. In Arnhem zijn verschillende plekken waar u gratis hulp kunt krijgen bij geldproblemen of schulden. Kijk voor meer informatie op www.arnhem.nl/geldzorgen of bel naar 0800 – 1809. Wilt u besparen op uw energierekening? Vraag gratis een energiecoach aan voor bespaartips en advies aan huis via www.arnhemaan.nl/energiecoach.

Vindt u het lastig om het aanvraagformulier in te vullen?
Vraag dan de hulp bij Goed Geregeld Arnhem. De medewerkers helpen u gratis met het invullen van het formulier. U kunt mailen naar ikwilhulp@ggarnhem.nl of bel op werkdagen (behalve dinsdag) tussen 9.00 en 11.00 uur naar telefoonnummer 026 – 312 79 99.