Groenvak Adopteren?

Er is sinds kort de mogelijkheid om een groenvak te adopteren vlak naast of in de buurt van je huis, een groenvak dat eigendom is van de Gemeente Arnhem, maar dat je na adoptie kan inrichten met eigen planten en bloemen, groente of fruit.

Als u interesse hebt voor het adopteren van zo’n vak of border, vraag dit dan aan via de volgende link naar de website van de Gemeente Arnhem:

https://www.arnhem.nl/algemeen/Klacht_bezwaar_of_melding/melding_of_klac...

Uw aanvraag komt dan terecht bij de Stadsdeelmanager, die vervolgens met u overlegt wat precies uw wensen zijn en wat er mogelijk is op die plek (via mail, telefoon of eventueel ter plaatse).

Als dan blijkt dat het kan, dan wordt een overeenkomst afgesloten met daarin een aantal afspraken over onderhoud en verzorging, dat alles netjes, schoon en veilig wordt gehouden, dat het niet wordt ingericht als tuin of erf, en dat ook het plaatsen van objecten gedaan wordt in overleg met de gemeente.

Let wel, het groenvak komt volledig in onderhoud bij de adoptant. We kunnen bijvoorbeeld wel een keer even helpen met wat grover werk.

Geveltuinen
Hebt u meer interesse voor het aanleggen van een zogenaamde geveltuin, tegen een grote kale muur bijvoorbeeld, dan kunt u ook hiervoor terecht bij de Stadsdeelmanager, en zie voor informatie en tips de volgende link:

https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/Groenbeheer/Geveltuinen_g...

Dus hebt u groene vingers en vindt u het leuk om, eventueel samen met mensen uit uw omgeving, een groenvak bij te houden en leuk in te richten, meld u dan bij de Gemeente Arnhem, en dan zal in overleg gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.


 

                  

                                     

                                                      

 

Voor meer info zie:

https://www.delaararnhem.nl/meer-groen-ja-doen

https://www.delaararnhem.nl/buurtmoestuin

https://www.delaararnhem.nl/21-juni-infoavond-wilde-bij

https://www.delaararnhem.nl/red-onze-insecten

https://www.delaararnhem.nl/tips-voor-bijenhotel

https://www.delaararnhem.nl/vergroenen-hofje