Democratiefestival 30 en 31 augustus a.s.

Gaat u met de Arnhemse burgemeester, wethouders en raadsleden mee naar het Democratiefestival? Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vindt op het eiland Veur Lent bij Nijmegen het Democratiefestival plaats. 

Burgemeester Ahmed Marcouch, wethouders Martien Louwers, Hans de Vroome, Ronald Paping en Arnhemse raadsleden bezoeken het festival en nodigen Arnhemse inwoners uit om samen met hun mee te gaan. Gaat u mee?

Wat is het Democratiefestival?

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie; dit festival wordt voor de eerste keer georganiseerd in Nederland. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is.

U kunt het festival op eigen gelegenheid bezoeken en maar u kunt ook samen met andere inwoners van Arnhem én de burgemeester, wethouders en raadsleden meegaan in de bus naar Lent: samen over democratie praten en het festival meemaken. Hiervoor kunt u zich opgeven via het mailadres: democratiefestival@arnhem.nl

Het eerste Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Meer informatie: www.democratiefestival.nu

Aanmelden

Bent u 1 van de 50 inwoners die met het Arnhemse stadsbestuur meegaat naar dit festival? Meldt u zich dan snel aan via democratiefestival@arnhem.nl. Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie over het vervoer en het programma.

Iedereen is welkom om opinies te wisselen, praktische tips te delen, inspiratie op te doen of een gezellige dag te hebben in een informele festivalsfeer. Er zijn debatten, workshops, lezingen en excursies, muziek en cabaret. Een ontspannen festival in zomerse sfeer waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en kunnen genieten van muziek.

Het Democratiefestival biedt voor iedereen interessante dingen: er zijn kidszones, excursies, sportveldjes en vele diverse programmaonderdelen. Personen jonger dan 16 jaar mogen het terrein alleen betreden onder begeleiding van een ouder en/of voogd.

Deelnemers

Er zijn vele bestuurders aanwezig zoals bijvoorbeeld Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken, evenals staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Infrastructuur. Ook bekende Nederlanders als publicist Hugo Borst, historicus Maarten van Rossem, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en schrijver Herman Pleij. De presentatie is in handen van Eric Corton, Eva Cleven, Ajouad el Miloudi en Anita Witzier. Muziek komt van de Tante Joke Karaoke Band, Merol, Danny Vera en Donna Fraser en Band.