Buurtkeuken richting lustrum

Gisteren was er weer een gezellige Buurtkeuken in de Bredeschool aan de Brabantweg 103. Er was rundergehakt, gekruid, voor op een broodje met een lekkere saus erbij, een aardappelsalade, nog een andere salade. Het was weer heerlijk allemaal!

De Buurtkeuken gaat naar het vijfde jaar alweer en heeft onlangs nog een subsidie gekregen voor de aanschaf van broodnodige nieuwe spullen.

De formule is tamelijk eenvoudig: je bereidt met z'n allen het eten, volgens recept en zeker ook hygiënisch (vooraf handen wassen). Dan volgt de inrichting van de tafels, soms extra feestelijk. Dan volgt uiteraard de maaltijd zelf, gezellig met z'n allen. En afsluitend ruim je gezamenlijk ook weer alles op. Verder is er afrondend koffie met wat erbij, en praat je nog wat na.  

Tussendoor is er alle gelegenheid om mensen te spreken, te horen wat ze bezighoudt, wat ze interesseert.

In wijk De Laar is er niet zoveel wat betreft sociale ontmoeting. Wat dat betreft is de Buurtkeuken een waardevolle aanvulling.

De toegang is tamelijk laagdrempelig: volwassenen 3 euro, kinderen 3 t/m 12 1,5 euro, kinderen 0 t/m 2 en mensen met Gelrepas gratis. 

Het eten is zeer gevarieerd, gerechten in de trant van Spaans, Italiaans, Syrisch, Japans, Latijns-Amerikaans, ook Nederlandse pot, stamppotten, nasi, pannenkoeken, patat en barbecue. Het is heel divers wat er de afgelopen jaren voorbij is gekomen.  

De maaltijden zijn waarschijnlijk net wat rijker van samenstelling dan wat de meeste mensen thuis gewoon zijn klaar te maken. Dus meer ingrediënten, meer kruiden, meer dingen die het allemaal een beetje bijzonder maken. Ook worden mensen aangemoedigd om ideeën te geven voor een gerecht. Men staat altijd open voor goeie tips. 

Wilt u de Buurtkeuken een keer bezoeken? Kijk dan op hun website voor informatie over (tijdig) aanmelden en data van de Buurtkeukens:  

https://www.buurtkeukendelaar.nl/informatie/ 

Tekst en foto: Dick Broere