BuurtAED-actie Teteringenstraat van start

Teteringenstraat in De Laar, Arnhem, start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

De actie vind je hier: 

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-teteringenstraat-6844-arnhem.

Initiatiefnemer van de actie Justin Kooij:

“Afgelopen juli heb ik met Diploma Eerste Hulp (DEH) en Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK) inclusief AED gehaald. Ik heb mij daarom aangemeld als burgerhulpverlener bij de hartstichting, zodat in tijd van nood ik hopelijk een steentje kan bijdragen! Een AED zal die bijdrage aanzienlijk kunnen vergroten. Help je mee om deze te kunnen plaatsen in onze buurt? Ik zou het erg fijn vinden.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl.