Burgemeester Marcouch opent Rozetje De Laar

20 mei 2022, de burgemeester opende vandaag het Rozetje in De Laar, een kleine bibliotheek voor lenen en inleveren van boeken en eventueel ook ophalen van gereserveerde boeken. De burgemeester verhaalde erover hoezeer hij zich in zijn jeugd heeft kunnen ontwikkelen dankzij de aanwezigheid van een blbliotheek en hoezeer dat eigenlijk het begin vormde van een loopbaan die hem uiteindelijk in de gelegenheid bracht om burgemeester te worden. Aldus is hij te zien als een bron van inspiratie daarvoor hoe groot het belang is van boeken, van lezen, van kennis opdoen, verhalen begrijpen, je inleven in mensen, en leren denken.

In de foto zit hij op de verhalenvertellerszetel in het Rozetje met enkele kinderen om zich heen. Daarvoor was er een vrolijke bijeenkomst op het speelplein met de circa 600 kinderen en met aansluitend het openen van de toegang door het indrukken van een papieren scherm.  

Info uit de eerdere berichten:

Het Rozetje is te vinden in de Brede School de Laar West aan de Brabantweg 101 (ingang schoolplein De Laarakker, naast de sporthal tegenover de skatebaan). Een Rozetje is een bibliotheekfunctie in de wijk, een locatie van Rozet. Deze vestiging van de ‘grote Rozet’ in het centrum start met een bibliotheek voor de wijk. Het thema van de bibliotheek is de ‘verhalenkamer’. Er is de mogelijkheid om boeken te lenen, de krant te lezen en deel te nemen aan de activiteiten die er georganiseerd zullen gaan worden.

Het Rozetje is er niet alleen voor de basisscholen en de kinderopvang in het gebouw, maar juist ook voor alle wijkbewoners. Voorlopig is de bibliotheek elke vrijdagmiddag van 12 uur tot 16 uur open voor iedereen.

Naast de bibliotheekfunctie moet het Rozetje en de omgeving eromheen de plek worden waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een plek die we samen willen omtoveren in een warme ontmoetingsplek, binnen en buiten, met veel groen. Dit doen we samen met de verschillende partijen in het gebied: de scholen De Expeditie (Flores) en De Laarakker (Deltascholengroep), Motion (jongerenwerk), Partou (BSO en KDV), het wijkteam en de buurtbewoners.

Bron: https://www.delaararnhem.nl/opening-rozetje-door-burgemeester-marcouch  En: https://www.delaararnhem.nl/boeken-lenen-de-laar-en-op-het-station-centraal

Tekst bij opening en foto's: Dick Broere