Braderie Omgevingswet 19 maart -- IS AFGELAST

Geachte heer, mevrouw, De gemeente nodigt u graag uit voor een speciale Omgevingswetbraderie, op donderdag 19 maart tussen 19.00 en 22.00 uur in de Stadhuishal van het Stadhuis, Koningsstraat 38.

Op deze Braderie willen wij u graag informeren over de Omgevingswet die per 1 januari 2021 in zal gaan.

Het programma is afgestemd op een inloop, dus u kunt tussen 19.00 en 22.00 uur langs komen, afhankelijk van de tijd die u uitkomt.

Naast meerdere informatiekramen zijn er twee onderwerpen die speciaal worden gepresenteerd en na een uur worden herhaald:

1. De Omgevingsvisie beschrijft straks de opgaven waar Arnhem de komende 20 jaar voor staat. Denkt u daarbij aan de energietransitie en aan eisen die de veranderende woningmarkt stelt.  Aan de hand van stellingen peilen we met een digitale enquête-tool in welke oplossingsrichting ú daarbij zou willen denken!

2. De gemeente is straks verplicht om een Omgevingsplan op te stellen. We kunnen vanaf die tijd geen bestemmingsplannen meer maken. De gemeente Arnhem heeft al een concept-Omgevingsplan voor de 'Binnenstad en Singels' gemaakt en wil u dat graag laten zien.

Naast dit alles krijgt u - via een speciale virtual reality-opstelling - ook een voorproefje van hoe u in de toekomst als inwoner samen met de gemeente in 3D kunt kijken naar veranderingen en nieuwe ontwikkelingen in de leefomgeving.

Heeft u buren of wijkgenoten die ook graag op de Braderie langs willen komen, dan kunt u deze uitnodiging doorsturen.

Om te weten hoeveel inwoners we kunnen verwachten, is het wel prettig als u zich aanmeldt via
projectsecretarisomgevingswet@arnhem.nl

Graag tot ziens op 19 maart!

Namens het kernteam Omgevingswet,

Saskia Luijmes, Projectmanager

Enkele linken met meer info over de omgevingswet:

https://www.arnhem.nl/actueel/alle_nieuwsberichten/Uitnodiging_voor_de_i...

https://arnhemshart.nl/nieuws/de-omgevingswet-maakt-het-straks-een-hoop-...

https://www.omgevingswetportaal.nl/wet-en-regelgeving/wet

https://www.gezondeleefomgeving.nl/praktijk/arnhem