Bijeenkomst Mantelzorg

Informerende bijeenkomst 24 april a.s. “Hoe combineer ik mantelzorg en werk?” Zorg jij naast je werk voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, kind, (schoon)ouder, vriend(in) of buur? Dan ben jij mantelzorger!

Eén op de vijf werknemers is mantelzorger. In de zorgsector is dit zelfs één op de vier. En er zullen steeds meer mensen in de toekomst werk en mantelzorg combineren. Een zinvolle combinatie, maar ook één die kan leiden tot overbelasting en stress.

Hoe combineer je werk met je mantelzorgsituatie, of hoe KUN je dit blijven combineren? Is (tijdelijk) stoppen met werken een optie, of is er meer mogelijk? Hoe doen andere werkende mantelzorgers dit? Hoe bespreek je het met je leidinggevende en wat vinden collega’s ervan?

VGZ en Mantelzorg & Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem) nodigen alle werkende mantelzorgers in Arnhem uit voor een informatieve middag/avond over het thema “Hoe combineer ik werk en mantelzorg?”

Programma:
Er is een infobalie met materiaal over o.a. wettelijke (verlof)regelingen.
Er zijn adviseurs van MVT Arnhem, VGZ en een onafhankelijke mantelzorgmakelaar die je graag informatie of een persoonlijk advies geven.
Je kunt in gesprek gaan met werkende mantelzorgers die ervaring hebben met het goed afstemmen met hun werkgever.
Er zijn workshops rondom de thema’s:
Bespreek ik mijn mantelzorgsituatie met mijn leidinggevende/werkgever; ja/nee?
Wat levert het me (niet) op?
Regisseur van je eigen leven – ik / werk / mantelzorg; hoe blijf ik in balans?

VGZ als zorgverzekeraar en werkgever opent haar deuren voor deze avond en heet de werkende mantelzorger in Arnhem van harte welkom! Als werkgever staat VGZ in de top 5 van organisaties in NL met een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.  MVT Arnhem is in Arnhem hét aanspreekpunt voor vragen, informatie, hulp en advies over mantelzorg en vrijwillige thuishulp. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

De Bijeenkomst is op dinsdag 24 april a.s. van 16.00 tot 19.30 uur, en vindt plaats in de Campus van het VGZ, VGZ, Stationsstraat 12, Arnhem, dat is vlak naast centraal station, parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het station, de lokatie is uiteraard ook goed bereikbaar met openbaar vervoer. 

Je kunt vrij binnenlopen en de avond is gratis. De workshops staan gepland van 17.00-18.00 uur en van 18.30-19.30 uur. Tussen 17.30 - 18.30 uur is er soep met een broodje.

Interesse? Meld je dan aan via het aanmeldformulier: https://mvtarnhem.nl/hoe-combineer-mantelzorg-en-werk/

In verband met de logistieke organisatie is aanmelden noodzakelijk en dat kan tot en met vrijdag 13 april a.s.
Er is ruimte voor maximaal 75 deelnemers. Vol = vol, dus wees er snel bij! Graag tot ziens op 24 april!

NB: op maandag 18 juni a.s. is er een bijeenkomst speciaal voor leidinggevenden in Arnhem over het thema ‘Werk & Mantelzorg’.
Dan komen o.a. aan bod:
Hoe kan de leidinggevende de werkende mantelzorger in zijn/haar team ondersteunen?
Hoe om te gaan met de soms conflicterende belangen van de medewerker, het team en de organisatie?
Ook deze bijeenkomst wordt verzorgd door MVT Arnhem en VGZ en vindt ook plaats bij VGZ in Arnhem.

MVT Arnhem, 
Maddy Kloet & Dorien Dullaert,
d.dullaert@mvtarnhem.nl;

Coöperatie VGZ,
Benno Siegert,
Directeur HR/FM