Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op

Beste mensen, Kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Daar zijn tegenwoordig lessen voor, meestal dicht in de buurt, meestal ook gratis.

Niet goed kunnen lezen of schrijven, dat is heel hinderlijk in vele situaties, want je kan dan soms heel belangrijke informatie niet lezen. De samenleving gaat ervan uit bijvoorbeeld dat je kan lezen wat er staat vermeld op de verpakking van etenswaren, op de bijsluiters van medicijnen, op afschriften van je bank, of borden met vertrektijden voor bus of trein, enzovoort.

Dus kent u mensen die moeite hebben met taal en die waarschijnlijk zeer gebaat zijn met wat training, neem dan contact op met bijvoorbeeld dit emailadres:

communicatie@rijnbrink.nl

Of bel dit nummer 0800 - 023 4444, dat is de Bellijn van Stichting Lezen & Schrijven. U wordt dan teruggebeld door een lokaal Taalhuis, voor cursussen in de buurt. In Arnhem bestaat een breed aanbod aan lessen in basisvaardigheden. Vaak zijn die gratis. Voorbeelden hiervan zijn: Nederlandse les, Taalmaatje (1-op-1 begeleiding), Tik & Klik, Verkopen via Marktplaats en Koken binnen je budget.


Voor meer informatie is te raadplegen de website: 
https://www.gelderlandgeletterd.nu/