8 April a.s. Excursie in Heemtuin Presikhaaf

April: lentemaand… na de winterslaap is het tijd voor lentekriebels. Wij kennen die kriebels maar al te goed en de dieren krijgen die ook! Denk bv aan voortplantingskriebels bij de vogels.  Bij dat voorjaarsgedrag hoort het enthousiaste zingen van de vogelmannetjes, waarmee ze hun woongebied afbakenen en een vrouwtje proberen te versieren. Van dat gefluit en gekwetter kan je met de natuurgidsen van IVN Arnhem meegenieten op 8 april, de eerste zondagse heemtuinwandeling van dit seizoen.

De gidsen letten dan ook op planten. Er bloeit al van alles. Onder de bloeiers zijn veel bol- en knolgewassen of planten met wortelstokken. Deze planten teren op voedsel dat in het vorige seizoen is opgeslagen. Vele van hen staan bekend als stinzenplanten. Die komen vaak op oude landgoederen voor. De eerste insecten dienen zich ook aan, zeker als de zon wil schijnen en het wat warmer wordt.

De heemtuingidsen staan om 14.00 uur voor je klaar in de Heemtuin aan de Ruitenberglaan 4. Mede dankzij het beheer van het Natuurcentrum kan je dan genieten van alles wat het prille voorjaar te bieden heeft.

Informatie over meer IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.