'Thuis in de Laar West', Jolanda Lengkeek, 2011.

 

 

Het kunstwerk “Thuis in de Laar West” van beeldend kunstenares Jolanda Lengkeek is ontstaan in het ‘Buiten Gewoon Beter’ kunstproject van de Gemeente Arnhem, uitgevoerd via Stichting Beleven.

Het “Hollandse” tegeltableau is een duidelijke markering van de entree naar de wijk de Laar West, de decoratieve tegels geven uiting aan de culturele diversiteit van de bewoners en wordt afgewisseld met grafisch bewerkte beelden uit de wijk. 

De start van het ontwerp was een aantal oriënterende workshops met kinderen van basisschool de Laarakker, waarbij een paar punten in het uiteindelijke ontwerp zijn doorgevoerd die ze belangrijk vonden, dat het iedereen een welkom gevoel geeft en dat het duidelijk herkenbaar is. De donkere geluidswal is nu een vrolijk herkenbare entree voor de wijk geworden. (Het betreft de geluidswal aansluitend op de kruising Metamorfosenallee en Hollandweg.) 

De tegelwand is mede dankzij de vakkundige technische uitvoering en plaatsing van firma Maxxprint uit Heteren gerealiseerd in juli 2011.

Vriendelijke groet,

Jolanda Lengkeek.

Jolanda Lengkeek in Flickr.